Voor steden en gemeenten

Voor steden en gemeenten

Heel wat steden en gemeenten zetten in op sociale cohesie die het buurtgevoel versterkt en vereenzaming tegengaat. Gevelbanken zijn een ideaal middel om spontane ontmoetingen en een positief gevoel in de openbare ruimte te versterken. Daarom werken we sinds 2018 samen met verschillende steden en gemeenten. Er zijn verschillende samenwerkingsformules mogelijk.

In Roeselare kan je een gevelbank+installatie kopen aan een voordelige prijs. Groep Intro doet de houtproductie en ontfermt zich over de installaties. Wij leveren de driehoeken en ondersteunen de promotie, organisatie en installaties met onze expertise. Meer info vind je hier.

In Leuven kunnen burengroepen van minstens 10 buren 4 paar stalen frames en 10 planken aanvragen. Iedereen met een plank kan de Gevelbank openklappen. Er wordt met een lokale sociale werkplaats samengewerkt. Wij leveren de driehoeken en ondersteunen met onze expertise. Meer info vind je hier.

Ook in Turnhout en in Mechelen (vanaf 2020) is er een eigen, doorlopende Gevelbankformule met de stad. In Herentals, Damme, Tienen, … waren er tijdelijke projecten en bijvoorbeeld in Ninove krijg je een subsidie voor je Gevelbank.

Interessant voor jouw gemeente? Neem contact met ons op.