Hoe marcheert da?

Hoe marcheert da?

» Het principe van de Gevelbank is simpel: twee stijlvolle stalen driehoeken worden aan de gevel geïnstalleerd terwijl een lichte bank binnen achter je deur hangt. Bij goed weer klap je de driehoeken open en leg je de plank op de stalen dragers. Wanneer de bank niet openstaat klap je de driehoeken dicht en kunnen ze dienst doen als anker voor je fietsslot. Wemme wulder vossekluuten geeten, woar! (Gents voor: slim, nietwaar?)

» Gevelbank biedt twee basisformules aan.
Voor particulieren: je kan kiezen tussen een gevelbank ‘met installatie’ of ‘doe-het-zelf’. ‘Met installatie’ kan enkel in Gent en aan de voorgevel. Buiten het Gentse kan iedere enthousiasteling een ‘doe-het-zelf’ gevelbank bestellen en afhalen of laten verzenden.

Voor buurtcomités en bewonersgroepen: als je samen met 10 of meer buren een gevelbank wil kopen dan kan je een ‘Groepsaankoop’ doen. Dit houdt in dat we de eerste twee gevelbanken samen met (de handige harries onder) jullie komen installeren en dat jullie een fikse korting krijgen (zie ‘Formules en Prijs’). We staan jullie ook bij bij praktische organisatie, de promotie, een creatieve toets, … In Gent kan dit gecombineerd worden met de installatie van geveltuinen via de ‘Geveltuinbrigade’ van GMF. Een Groepsaankoop bieden we ook buiten Gent aan.

» Onze verkoop gaat in series. Om de zoveel tijd kan je gevelbanken bestellen. Wanneer een bepaald aantal banken verkocht is of wanneer een vooropgestelde datum bereikt wordt, doen we een installatieronde (zie ‘Bestel’). Je moet als klant dus misschien enkele weken wachten vooraleer je gevelbank er komt. Dit maakt Gevelbank mogelijk zonder grote investeringen en het is voor ons ook de enige mogelijkheid om Gevelbank te combineren met onze andere activiteiten. We hopen hiervoor op het jullie begrip, je krijgt er een betaalbare en duurzame bank voor in de plaats.