Bende van de bank

Vier Gentenaars, levensgenieters en gedreven idealisten: zo zien wij – Simon, Pepijn, Jesse en Anton – onszelf. We werden vrienden in de jeugdbeweging (de Jeugdbond voor Natuur en Milieu), trokken samen door hoge bergen en vonden elkaar in onze creativiteit en overtuiging. Later, tussen koffie en pint in de straten van Gent, kwamen we op het idee van de gevelbank. We doen dit alle vier naast een andere ‘day job’, in de eerste plaats uit liefde voor Gent en al het wijs volk dat er woont. Simon is de stielman, Pepijn de man van de afwerking, Jesse van de peachy communicatie en Anton de man van de streetcredibility/de bureauslet, maar we helpen elkaar bij alles.

Simon is een vakman van alle slag. Hij maakt toneeldecors of andere creaties en kan alles van hout- of metaalbewerking. Zijn pronkstuk is zijn zelfgebouwde ‘porche-op-wielen’. Hij is bij Gevelbank de verantwoordelijke voor de productie en innovatie van de gevelbanken.
Pepijn is bosbouwingenieur en groeide op in een antiekzaak. Hij heeft veel technische knowhow en valt zijn teamgenoten lastig met vraagstukken over de esthetiek. Hij is de verantwoordelijke voor de vormgeving, promotie en installatie.
Jesse is een man-van-zeven-werelden en zevenendertig talenten. Hij verdiende zijn sporen in een communicatiebureau en werkt vandaag in de sociale sector. Een onuitputbaar vat vol energie en ideeën.
Anton is stedenbouwkundige en leeft voor zijn engagementen. Hij heeft veel ervaring als organisator en bestuurder bij sociale en ecologische verenigingen. Bij Gevelbank zorgt hij voor de administratie en het goe sociaal karakter van onze coöperatie.